Fatade Aluminiu

        Peretii cortina reprezinta fatade din sticla si aluminiu, autoportante, cu proprietati de izolare termice si fonice . Aceste structuri din sticla si aluminiu se pot aplica pentru planuri verticale, pentru cele inclinate, dar si pentru acoperisuri (luminatoare, verande si cupole).

Peretii cortina reprezinta o modalitate usoara dar moderna de a „imbraca” o constructie, timpul de executie al lucrarii fiind mic, iar intretinerea acestora relativ ieftina si usoara.
Exista mai multe tipuri de pereti cortina , dintre care cele mai uzuale sunt : cel clasic (cu profile care acopera vizibil sticla atat pe verticala cat si pe orizontala), cel semi-structural (la care se observa doar profile care acopera vizibil sticla pe verticala) si cel structural ( in care de la exterior se vede numai sticla,  si un silicon special de sigilare).

In cazul peretilor cortina structurali sau semi-structurali sunt vizibile in mare parte sticla si siliconul special de izolare   dintre ochiurile de sticla, dand impresia unui perete in intregime din sticla, cu un impact estetic deosebit.

Peretii cortina pot fi combinati cu placari de fatada din materiale compozite pe suport de aluminiu de tip bond ,ceramica sau alte materiale (grilaje estetice sau sisteme de umbrire fixe sau mobile)